Jeroen Manders - Saxofoon

Jeroen Manders werd op jonge leeftijd reeds gegrepen door de muziek van Louis Armstrong, Duke Ellington and Count Basie. Vanaf zijn twaalfde begon hij op te treden op trompet en trombone met verschillende plaatselijke groepen in de stijl (en ook met meer internationale namen als: Ted Easton's Jazzband, Frits Kaatee, Bert de Kort).
Jeroen studeerde saxofoon aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij John Ruocco, Frans Elsen en Peter Niewerf. Hij speelde regelmatig op het Northsea Jazzfestival met verschillende ensembles, o.a. o.l.v. Bill Holman.

In 1996 nam hij een cd op met 'The Land of Oobladee', de winnende band van het jazzconcours van Breda in 1995. Daarop volgde de cd 'Sweet and Swinging' met het Ann Thomas Quintet, die met name in Japan heel succesvol bleek. In 2006 kwam een cd van hem uit met 'Wild Bill and the Invisible Men'.

Hij leidt zijn eigen kwartet en heeft in de loop der tijd opgetreden met bekende namen als: Ben van den Dungen, Jarmo Hoogendijk, Barry Harris, Marco Kegel, Juraj Stanik, Dim Kesber en Rob Agerbeek.

Momenteel is hij actief in de band 'Akasha', een band waar het leeuwendeel van de muziek bestaat uit spontane improvisaties met invloeden uit de wereldmuziek, rock en avant-garde. Verder maakt hij deel uit van de 'James Brown Tribute Band'.

Hij trad meerdere malen op in het buitenland. Zo maakte hij verschillende tours door Spanje (Madrid, Mallorca) en gaf vele optredens in België en Duitsland.
© 2008 - Jeroen Manders Productions